Columns


overzicht overzicht      

Nationale zorgvernieuwingsprijs


Door: Jojanneke Korte

Het Levensverhalenlab dingt mee naar de Nationale Zorgvernieuwingsprijs met een onderzoek naar de implementatie van een online Levensalbum. Het onderzoek zal plaatsvinden bij Livio in samenwerking met Hellomydear.be. U kunt het project steunen door op deze link te klikken.


De doelstelling van dit project is het versterken van de relatie tussen ouderen met dementie en hun mantelzorgers. Om deze relatie meer betekenis te geven ontwikkelen en implementeren we een online, gepersonaliseerd levensalbum. De focus ligt op het onderlinge contact, de technologie is daarin ondersteunend. We onderzoeken welke stappen nodig zijn om deze interactie de juiste vorm en betekenis te geven.

 

Samen met een vrijwilliger worden herinneringen ingevuld op een dynamische tijdlijn. Herinneringen bestaan onder andere uit foto's, anekdotes, stemfragmenten, filmpjes, muziek en recepten. Dit project levert een mooi album op, dat op ieder moment bekeken en aangevuld kan worden met mantelzorgers, familie en bekenden. Naast de online versie wordt ook een tastbaar boek geprint dat altijd bij de hand is. Het is een duurzaam initiatief dat ook buiten Livio vervolg kan krijgen.

 

Je kunt dit project steunen door het te 'liken' op de website van de Nationale Zorgvernieuwingsprijs en door de link door te sturen naar familie, vrienden, collega's en hen te vragen het project ook te 'liken'. Klik hier om het project te steunen.

 

 

 

 

image nieuws